Flowter trapper hanger

Review Flowter Trapper Hanger

Review: Trapper Hanger van Flowter

Deze review gaat om het hoofdproduct van de webshop van Flowter, namelijk de Trapper Hanger. Zij hebben een systeem ontwikkeld waarmee ze claimen dat je, mits voldoende ruimte beschikbaar, eenvoudig drie fietsen onder elkaar kunt hangen met dit systeem. Aan de trapper welteverstaan, al prefereer ik de term pedalen, maar goed daar liggen we niet wakker van. Ik heb dit product mogen testen en hier lees je mijn bevindingen!

Oplossing voor ruimtegebrek

Wij fietsers kennen de heilige formule over het ideaal aantal fietsen in huis, namelijk: n+1. Dat werpt echter een klein probleem op, ruimte is namelijk schaars in Nederland. Daar komt nog eens bovenop dat er in de 17e eeuw belasting moest worden betaald over de breedte van de gevel. Hoe smaller je huis, hoe minder belasting je betaalde.

Dat is de reden dat veel historische gebouwen uit die tijd supersmal zijn, maar wel heel hoog! Tel die twee bij elkaar op en je hebt in Nederland een groot (of juist een heel klein) probleem om te leven volgens de heilige n+1. Mijn schuur is, geheel naar Nederlandse traditie, compact. Hierdoor gaat drie fietsen onder elkaar nooit een optie zijn. Twee stuks echter, zou zeker moeten lukken en zou een altaar zijn voor n+1. De hoeveelheid fietsen in en rondom het huis begint namelijk een praktisch probleem te worden. De Trapper Hanger komt dus precies op tijd.

Flowter trapper hanger

Stijlvol en chique

Het ophangen van de Trapper Hanger is zeer eenvoudig. Er zit een duidelijke handleiding bij en het enige dat je nodig hebt is een muur, genoeg ruimte voor twee fietsen in mijn geval en een boormachine. Schroeven, pluggen en boormallen worden meegeleverd, evenals een stukje dubbelzijdig tape waarmee de mal op zijn plek wordt gehouden. Door de instructies in de handleiding kun je eigenlijk niet heel erg veel fout doen. Zo staan er bijvoorbeeld de do´s en dont´s bij de intentie om meerdere fietsen op te hangen en of je van plan bent om steeds dezelfde soort fietsen op te hangen aan de systemen of dat je verschillende soorten fietsen wilt opbergen.

Het design van de Trapper Hanger is met zijn matzwarte kleur erg strak en zou ook niet misstaan in een mooie design woonkamer. In tegenstelling tot andere ophangsystemen is ie erg minimalistisch en dat vind ikzelf een pré. Ook zal ie door de kleur nooit negatief opvallen in een kamer. 

Verstelbare ophanghoek

Wat het grote voordeel van het systeem is, is de aanpasbare ophanghoek (ik weet überhaupt niet of dat een bestaand woord is). Met de vlindermoeren aan de onderkant verschuif je het systeem gemakkelijk naar voren en naar achteren.

Hierdoor pas je de hoek waarin de fiets hangt aan, zodat ieder stuur van elke breedte eenvoudig kan worden opgehangen. Hoe minder breed het stuur is, hoe stijler de hoek is waar de fiets in kan worden opgehangen en hoe minder ruimte die inneemt. Zo heb ik op mijn crosser een breder stuur dan op mijn racefiets. Heel even verstellen en ook mijn crosser kan eenvoudig worden opgehangen.

Trapper hanger R8000

Nadelen?

Tot nu toe ben ik vrijwel alleen nog maar vol lof geweest over het Trapper Hanger systeem van Flowter. Is er dan helemaal niets op aan te merken of voor verbetering vatbaar? Jawel hoor! Zoals ik al zei heb ik twee Trapper Hangers opgehangen in de schuur. Één voor mijn crosser en één voor mijn racefiets. Wat ik gelijk merkte toen ik mijn pedaal met Ultegra R8000 crank wilde ophangen, is dat het systeem hiervoor een beetje krap is, of de crank wat te breed. Wanneer ik ‘m wil ophangen komt ie daarom vrij gemakkelijk tegen de metalen dragers aan waardoor er kans is op beschadiging. De FSA crank van mijn Giant TCX is een stuk smaller, waardoor je dit risico niet loopt. Wat ik overigens direct gedaan heb is een oude binnenband opengeknipt en die over de metalen dragers gerold. Zo kan ik ‘m zonder risico in het systeem hangen! 

Eindbeoordeling Flowter Trapper Hanger

Als we de balans op gaan maken zijn er een aantal dingen die we meenemen in het oordeel. Allereerst het gemak van het ophangen van het systeem en de fiets, dat is een grote pré. Het ingenieuze systeem dat de ophanghoek verstelbaar maakt is ook absoluut een plus. Zeker ook omdat je je fietsen onafhankelijk van elkaar van de muur kunt plukken zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Dit in tegenstelling tot veel andere ophangsystemen waarbij je fietsen als het ware achter of voor elkaar ophangt. Daarnaast zorgt het minimalistische en chique design er ook voor dat het niet alleen in de schuur of gang past, maar ook in een slaap- of woonkamer niet misstaat. De prijs is met €55 niet goedkoop, maar ook niet heel duur. Laten we zeggen dat het in het hoge middensegment zit. Het enige nadeel is wat mij betreft de mindere compatibiliteit met Ultegra R8000 cranks door de gebrekkige ruimte hiervoor in het systeem. Ik denk dat hier nog wel ruimte voor verbetering is en dus niet overkomelijk.

Je kunt ‘m hier bestellen: Flowter

Flowter trapper hanger

Wil je overigens meer artikelen zien? Lees over mijn ervaringen van fietsen in verschillende landen over de hele wereld! Zo ben ik op de fiets gestapt op Bali, in Australië en in Thailand.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *