Over mij

Wielrenner, sportpsycholoog en avonturier

Wielrennen

De passie voor het wielrennen ontwikkelde zich pas in het jaar 2008. Als broekie van vijftien struin ik op een gure middag in oktober de Mediamarkt door en stoot mijn kleine linkerteen aan de budgetbak aldaar. Ietwat aangeslagen draai ik mijn hoofd en laat mijn oog vallen op een kopie van het computerspel Pro Cycling Manager 2006. Behalve de Tour en Armstrong is het wielrennen mij vreemd. Vijf euro leg ik even later op de toonbank. Al bij het Australisch kampioenschap in de carrièremodus begin januari ontwaakt er een vlammetje in me. Dit koersvuur is inmiddels uitgegroeid tot een ontembare bosbrand die zijn gelijke niet kent. Dat voorjaar vraag ik mijn licentie aan bij de nieuwelingen en rijd ik mijn al lang bezegelde lot tegemoet.

Sportpsycholoog wielrennen

Sportpsycholoog

Ik probeer theorie die ik heb geleerd tijdens mijn master sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam te verwerken in mijn verhalen. Ik hoop dat je geniet en misschien zelfs wat leert van mijn avonturen op de fiets!

Bikepacking

Waar ik vroeger echt alleen oog had voor de koers, ben ik sinds een, zo goed als onvoorbereide bikepack, geïnteresseerd geraakt in de andere facetten die deze sport te bieden heeft. Zo vind ik het waanzinnig om steeds langere ritten te maken en ben ik sinds deze winter ook gaan spelen op de crosser.