Over mij

Zo lang als ik me kan herinneren word ik gedreven door het neerzetten van sportieve prestaties. De competitie, het willen winnen en sinds ik de master in de sportpsychologie heb afgerond ook echt het beste uit mezelf willen halen en mijn grenzen verleggen. Sport, poker of een andere tak waarin je jezelf kunt ontwikkelen zijn een micro-universum waarin het leven wordt gereflecteerd. Jouw tekortkomingen en zwaktes worden er blootgelegd, maar ook je sterke punten. Waar zou je je nog kunnen ontwikkelen en welke aspecten zitten wel goed. Ik vind het geweldig om me hier mee bezig te mogen houden op dagelijkse basis als sportpsycholoog.

Sportpsychologie

Tijdens de eerste dag van mijn bachelor psychologie riep ik al dat ik de sportpsychologie in wilde. Van jongs af aan was ik gefascineerd door topsport en nog in de luiers deden mijn broertje en ik de medailleceremonies van winter- en zomerspelen na. Het stond dus in de sterren geschreven dat ik hier mijn beroep van ging maken. Na mijn master sportpsychologie en prestatiepsychologie heb ik wel even geprobeerd mezelf een ‘normale’ baan aan te meten, maar dat heeft slechts een half jaar geduurd. Sindsdien ben ik druk aan het werk mijn eigen (online) sportpsychologie praktijk te onderhouden. en uit te bouwen.

Sportpsychologie Lex
Sportpsycholoog Utrecht, Amsterdam en Zuid-Holland

Poker

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met poker was ik direct verkocht. De spanning, de adrenaline, het mentale spelletje, ik vond het geweldig. Het is daarom ook fantastisch dat ik mijn achtergrond als sportpsycholoog nu kan gebruiken om professionele pokerspelers te helpen met het neerzetten van een topprestatie. Want of je nu een business aan het bouwen bent, topsporter bent of professioneel pokerspeler, de wetmatigheden voor succes zijn exact hetzelfde. Het is mijn drijfveer om de kennis uit de sportpsychologie over te brengen op mijn poker klanten.

Wielrennen

Mijn interesse in de sportpsychologie kent zijn oorsprong het wielrennen. Toen ik in 2009 het spel Pro Cycling Manager 2006 vond in de budgetbak van de Media Markt en de eerste wedstrijd speelde was ik verkocht. Ik moest en zou wielrenner worden. De competitie, het afzien, de tragiek en heroïek, het pakte me bij de strot en heeft niet meer losgelaten. Momenteel rijd ik op alles met twee wielen zolang ik zelf maar mag trappen. Van bikepacking tot het rijden van wedstrijden en crossen tot het ontdekken van de wereld! Geef me de fiets en ik ben gelukkig.

Sportpsycholoog in Thailand

Vond je dit interessant? Mijn naam is Lex Ligtenberg, MSc. Sport- en Prestatiepsycholoog en ik help ambitieuze poker spelers met hun mindset. Als fanatieke amateurspeler kwam ik er tijdens mijn master achter dat de processen en vaardigheden die in de topsportwereld gelden exact dezelfde zijn als die aan de pokertafel ingezet kunnen worden. Winnende pokerspelers zijn namelijk zowel aan de tafels als tijdens het studeren bezig met het leveren van een topprestatie. Deze realisatie was voor mij reden om mijn focus te verleggen op de individuele begeleiding van pokerspelers die klaar zijn om de volgende stap te maken in hun pokercarrière!

poker mindset professioneel pokerspeler