Mindset verbeteren poker

Mindset pakket gelanceerd

Mind My Ride en Pokerstudie lanceren mindset cursus

Begin dit jaar lanceerde Mind My Ride samen met Pokerstudie het Mindset Pakket op de Huddle van laatstgenoemde. In het Mindset Pakket leer jij als ambitieuze pokerspeler welke mindset nodig is om jouw pokerdromen en doelen te bereiken. Voor iedere pokerspeler van elk niveau kan met het Mindset Pakket vooruit. Het onder controle houden van je emoties na een verloren pot en het behouden van je focus tot het langer kunnen grinden en het verbeteren van je discipline. Of van het stellen van de juiste doelen in poker tot het omgaan met spanning.

Mindset verbeteren poker

In 7 hoofdstukken een betere mindset voor pokerspelers

Het Mindset is zorgvuldig samengesteld en bestaat in eerste instantie uit 7 hoofdstukken. Deze onderdelen komen voort uit de ervaring van zowel de coaches van Pokerstudie als van de academische kennis over mindset van Lex Ligtenberg, eigenaar van Mind My Ride.

Fundament leggen:

In hoofdstuk 1: het fundament leggen wordt de basis gelegd voor de verdere hoofdstukken. Leren begrijpen van statistiek is hierin een belangrijk onderdeel evenals begrijpen hoe leren werkt. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je een nieuwe vaardigheid aanleert en welke processen in het brein zijn hiervoor verantwoordelijk. Dit is belangrijk, omdat we onze grenzen willen verleggen, maar voor we dat doen moeten we eerst bepalen waar onze grenzen liggen. 

Pokerdromen:

In het hoofdstuk over pokerdromen duiken we in het nut van het uitstippelen van ons eindpunt voordat we ergens aan gaan beginnen. vervolgens duiken we stapsgewijs verder in detail, zodra we onze blauwdruk hebben getekend. Waarom is het zo cruciaal om concrete doelen te stellen bijvoorbeeld? In de kleinste details vinden we onze procesdoelen terug. Hoe komt onze pokerdroom elke dag een stapje dichterbij?

Mentale spierkracht

Tijdens onze pokercarrière komen er allerlei uitdagingen op ons pad. Dat kan zijn van een gruwelijke downswing die maanden aanhoudt tot het niet om kunnen gaan met de spanning aan de tafels. In het hoofdstuk over mentale spierkracht gaan we ons bewapenen met verschillende mentale vaardigheden die kunnen helpen in het overwinnen van deze obstakels.

danielle-cerullo-CQfNt66ttZM-unsplash

Aandacht en concentratie

Aandacht en concentratie is één zo’n mentale vaardigheid, maar omdat ie zo uitgebreid en cruciaal is in onze carrière hebben we er een heel hoofdstuk aan gewijd. Waar raken we aan de pokertafel door afgeleid en hoe kunnen we onze aandacht weer terug brengen naar datgene waar we ons op dat moment op moeten richten? Dat is wat we leren in het hoofdstuk over aandacht en concentratie.

Emotie en tilt

Emotie is cruciaal in het najagen van onze pokerdromen, maar emotioneel reageren aan de pokertafel kan ervoor zorgen dat we tilten. Dat moeten we te allen tijde zien te voorkomen als we willen presteren. In dit hoofdstuk leren we waar emotie vandaan komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gepassioneerd poker speelt, maar je emoties zo min mogelijk een rol laat spelen tijdens de grind!

poker mindset tilt

Live tells

Als zoogdier zijn er bepaalde lichamelijke reacties die zichtbaar worden aan de pokertafel door alle spanning, emoties en hoge druk die komt kijken bij het leggen van kaartjes. Deze reacties kunnen maar moeilijk onderdrukt worden en het ontcijferen hiervan om die in jouw voordeel te laten werken is een vak apart. In dit hoofdstuk lichten we een tipje van de sluier op in samenwerking met één van de pokercoaches van pokerstudie. 

Zelfvertrouwen aan de tafel

In mijn ervaring als sportpsycholoog of mindset coach voor pokerspelers heb ik gemerkt dat zelfvertrouwen één van de belangrijkste onderdelen is in het boeken van succes aan de tafels. Hoe houd je je kop omhoog in een spel waar variantie met je aan de haal kan gaan en waar je perfect kunt spelen en nog kunt verliezen. Houd dan de twijfels maar eens op afstand. In dit hoofdstuk zorgen we ervoor dat jij ondanks slechte resultaten niet hoeft in te boeten op je zelfvertrouwen en eigenwaarde!

Bestel het Mindset Pakket hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *