Mind my grind

Mentale vaardigheden aan de pokertafel

Mentale vaardigheden aan de pokertafel

Ben jij een ambitieuze pokerspeler die klaar is om de inzet te verhogen? Poker kan mentaal een erg zware sport zijn. Downswings, bad beats en tilt liggen altijd op de loer en hier ongevoelig voor worden is een utopie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je mentale weerbaarheid te vergroten.

Poker is topsport.

Winnen aan de pokertafel is makkelijk, maar tijdens downswings onderscheid de elite zich van de rest. Ik help je om verschillende mentale vaardigheden te ontwikkelen, zodat jij als professional met tegenslag kunt dealen en jouw pokerdromen na kunt jagen.

Mijn naam is Lex Ligtenberg, MSc Sport- en Prestatiepsycholoog en ik help ambitieuze pokerspelers met het behalen van hun doelen. Als fanatieke amateur kwam ik er tijdens mijn master achter dat de processen en vaardigheden die in de topsportwereld gelden exact dezelfde zijn als die aan de pokertafel ingezet kunnen worden. Winnende pokerspelers zijn namelijk zowel aan de tafels als tijdens het studeren bezig met het leveren van een topprestatie. Deze realisatie was voor mij reden om mijn focus te verleggen op de individuele begeleiding van pokerspelers die klaar zijn om de volgende stap te maken in hun pokercarrière!

Mentale vaardigheden als wapen

Net als het leren van preflop ranges, 4-bet bluffen en het interpreteren van live tells kun je mentale vaardigheden aan de pokertafel zien als wapens die getraind en ingezet kunnen worden om te crushen en jouw pokerdromen uit te laten komen. Daar wil ik je graag bij helpen.

Tijdens onze sessies zullen we aan de slag gaan met een drietal wetenschappelijk onderbouwde mentale vaardigheden die jij als wapen kunt inzetten aan de pokertafel.

1 Stellen van doelen

‘Ik wil over een jaar kunnen leven van mijn inkomsten als pokerspeler’ is een mooie droom en een prachtig doel voor de lange termijn. Echter, als je wilt slagen als pokerspeler moet je ervoor zorgen dat je elke dag een stapje dichterbij dit doel komt. Samen rollen we een plan uit met dagelijkse doelen en reflecteren we wekelijks zodat jij jouw dromen kunt bereiken.

2 Leren reflecteren

In de spiegel kunnen kijken en je kwaliteiten en vaardigheden op waarde kunnen schatten is pijnlijk, maar cruciaal in poker. Het zit in de menselijke natuur om onze pokerkwaliteiten hoger in te schatten dan ze zijn, maar als je wilt slagen als pokerspeler is het van essentieel belang om je trots en ego opzij te kunnen zetten en je zwaktes te erkennen. Het prestatieprofiel is een goede manier om deze zwaktes in beeld te krijgen, ervan bewust te worden en ze vervolgens te verbeteren.

3 Leren visualiseren

Visualiseren is een krachtig mentaal wapen in je arsenaal. Als je je doelen en dromen namelijk visualiseert is het een manier om gemotiveerd te blijven en aan je leaks te blijven werken tijdens zware momenten. Tegelijkertijd kun je vóór je aan tafel gaat, gedetailleerde, lastige spots visualiseren om zo beslissingen tijdens de grind gemakkelijker te maken. Ik leer je graag de technieken van visualisatie om zo je brein beter te trainen.

jouw kwaliteiten in beeld: Het prestatieprofiel

Het prestatieprofiel is het startpunt om jouw huidige pokerkwaliteiten- en vaardigheden in beeld te krijgen. Wil jij meer inzicht? Download en vul ´m in en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om samen te kijken waar jij de meeste winst kunt behalen en waarmee je aan de slag wilt.

mentaal sterker worden sportpsycholoog lex

Wil je meer inzicht?

Enthousiast geworden om samen aan de slag te gaan? Prik hier een datum voor jouw gratis kennismakingsgesprek en dan neem ik contact met je op.

 


Download het prestatieprofiel

Ⓒ 2022 Mind My Grind. All rights reserved