Pokerface niet echt Rozvadov 2023

Dutch classics Rozvadov 2023: Main event dag 2

Dutch classics 2023 main event dag twee

Na mijn fenomenale run op dag één van het Dutch Classics Main Event in Rozvadov, is het zondag om 17:00 uur precies tijd voor dag twee. Eens kijken of we net zoveel gas kunnen gaan geven als op de donderdag! Zoals ook de dagen hiervoor slaap ik slecht. De spanning, elke dag nieuwe indrukken en het enthousiasme om weer aan de tafels plaats te nemen laten me niet los. Ik probeer verschillende ontspanningstechnieken zoals buikademhaling, meditatie en een goede lange sessie in de wellness terwijl gecombineerd met het lezen van een boek. Ik denk dat het gebrek aan ervaring me nu het meest dwarszit om in slaap te komen. Het geeft niet zeg ik tegen mezelf, hoe dan ook heb ik morgen focus. Wat niet veel mensen is opgevallen is dat het de hele Dutch Classics prachtig weer is in Rozvadov en ondanks dat ik mijn racefiets niet mee heb kan ik de drang om naar buiten te gaan om te sporten niet bedwingen. In een obscuur winkeltje in het dorp koop ik iets wat genoeg lijkt op een sportbroekje en begin te rennen. Mijn gedachten verzetten en genieten van de omgeving, want dat lukt hier gemakkelijk.

Dutch Classics Rozvadov 2023 kerkhof
Dutch Classics Rozvadov 2023 oktober
Dutch Classics Rozvadov 2023 natuurgebied

Dag twee Dutch Classics Main event

Na het hardlopen is mijn hoofd weer leeg, ik doe nog wat oefeningen in de gym waar Ruurd en ik de enigen zijn en we ons hardop afvragen hoe de rest van het veld zich momenteel aan het voorbereiden is. Ik trakteer mezelf nog op een goede, koolhydraatrijke lunch waar ik tijdens mijn schrijven nog altijd naar terugverlang. De romige zalmpasta uit het restaurant is er één om je vingers bij af te likken en ondanks mijn sobere Calvinistische aard tip ik bij zeer hoge uitzondering royaal. We gaan met een goed gevulde maag zitten aan de tafel en vanaf het moment dat ik ga zitten merk ik dat vandaag anders gaat zijn dan donderdag. De sfeer is vanaf het begin ongezellig, grimmig haast en ik kom niet lekker in mijn spel. Met mijn 750k en 12k BB zit ik er warmpjes bij, maar ondanks dat, ben ik onder de indruk van mijn medespelers. Ik maak een veel te tighte fold op een 3-bet vanuit de Button als ik op de Lojack zit met T9s. 

Chips tijdens Dag twee Dutch Classics 2023 main event

Gebrek aan zelfvertrouwen en de ommekeer

Ik ben toch niet zo scherp als ik dacht dat ik zou zijn. Ik laat hierna namelijk nog enkele brainfarts. Zo denk ik under the gun een raise te maken, maar als de dealer mijn chips ziet liggen roept hij CALL! Kak, ik heb de helft van het benodigde aantal chips neergelegd. Even later gooi ik mijn hand direct in de muck terwijl ik nog geen 10 seconden daarvoor mijn big blind heb neergelegd. Ik was ervan overtuigd dat ik under the gun zat. Het begint dus lekker! Hierdoor zakt mijn zelfvertrouwen behoorlijk. Net als mijn stapel chips overigens. Na enkele grote potten zie ik ze onder mijn neus verdampen en al gauw speel ik nog maar de helft van waar ik mee ben aangeschoven. 

In mijn hoofd ben ik gek genoeg al een beetje afscheid aan het nemen terwijl we pas krap een uur bezig zijn. Mijn tafel voelt taai aan en drie van mijn tafelgenoten behalen later ook dag 3. Een relatieve shortstack open jamt even later op UTG en UTG+1 word ik wakker met 88 en reshove met zo’n 15bb. Ik hold tegen A5o en vanaf dat moment gaat de knop weer om. Ik kan nog altijd ver komen zeg ik tegen mezelf. Verder gebeurt er weinig aan tafel en als we bij de laatste 70 zijn wordt de tafel opgebroken, waar ik niet rouwig om ben. 

Nieuwe tafel nieuwe kansen

Aan de nieuwe tafel zit ik op stoel 5 waardoor ik een beter beeld heb van mijn tegenstanders. De Fransman rechts van me en de speler twee stoelen links van me schat ik als de minste spelers aan tafel en op stoel 9 zit de grootste shark. De blinds en de gemiddelde stacks zijn me aan het inhalen en als ik een bluff probeer te catchen met twee paar op de river tegen een triple barrel laat hij een gemaakte straat zien op de river. Ik heb deze hand niet goed gespeeld, maar ik heb nog altijd een chip & a chair! Zes big blinds schuif ik er met 33 op de Lojack twee handen later in. Ik hoop tegen twee broadways aan te lopen op het moment dat de Button mijn jam called. Dan flippen we nog enigszins. Tot mijn relatieve vreugde zie ik AJo en ik ontwijk alle enge kaarten. Deze double up geeft me een goede boost zelfvertrouwen! Even later word ik op de big blind wakker met 77 en ik hoop dat de button raiset, als hij doet wat ik hoop called even later de small blind met nog slechts 10bb behind zijn open raise tot mijn verbazing. Dat maakt mijn beslissing nog makkelijker! Ik neem even de tijd voor ik mijn jam wereldkundig maak. De dealer let niet op en hoort een call, waarop ik gepaniekerd om me heen kijk. Als de speler links van mij mijn actie bevestigt krijg ik gelukkig de all in driehoek van de dealer naar me toe geschoven. De Button wacht even en gaat vervolgens ook all in. De small blind laat zijn twee drieën zien en legt ze weg. Ik gooi mijn twee 7’s om en de Button laat twee azen zien. Oefff… Dit wordt een lastig verhaal. We hebben hulp nodig. Flop is T98 en ik ben nog meer dan levend. Turn is een T en de river is een blank. Bust.

Pokerface Rozvadov 2023 main event dag twee
Pokerface niet echt Rozvadov 2023

Wat een run! ... wat een ROI

En zo komt er dus een einde aan een hele mooie eerste run op het Dutch Classics main event van 2023. Ik feliciteer de winnaar en loop naar de rail met een glimlach van oor tot oor. Wat een geweldige ervaring was dit zeg. Mijn motivatie om een betere pokerspeler te worden is alleen maar gegroeid de afgelopen dagen. De volgende ochtend zit ik voor de laatste keer aan het buffet en zie ik de speler, EVOS uit Duitsland, die mij uit het toernooi knikkerde. Ik groet hem, feliciteer hem nogmaals en blijf even hangen voor een praatje. Ik vond hem solide spelen en sterke plays maken. Als ik even later nog wat werk doe op mijn laptop komt hij naast me zitten en zegt geïnspireerd te zijn door het werk dat ik doe als mindset coach voor Pokerstudie. Hij is geïnteresseerd in een één-op-één sessie en we prikken een datum. Ik word dus uit een toernooi gespeeld door een speler die mij vervolgens inhuurt om hém te coachen. Wat een week! Wat een run en wat een ROI!

Vond je dit interessant? Mijn naam is Lex Ligtenberg, MSc. Sport- en Prestatiepsycholoog en ik help ambitieuze poker spelers met hun mindset. Als fanatieke amateurspeler kwam ik er tijdens mijn master achter dat de processen en vaardigheden die in de topsportwereld gelden exact dezelfde zijn als die aan de pokertafel ingezet kunnen worden. Winnende pokerspelers zijn namelijk zowel aan de tafels als tijdens het studeren bezig met het leveren van een topprestatie. Deze realisatie was voor mij reden om mijn focus te verleggen op de individuele begeleiding van pokerspelers die klaar zijn om de volgende stap te maken in hun pokercarrière!

poker mindset professioneel pokerspeler

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *